نیتریت سدیم
نیتریت سدیم از نظر نام و کاربرد مشابه نیترات سدیم است. هر دو مواد نگهدارنده ای هستند که در گوشت های فرآوری شده مانند سالامی، هات داگ و بیکن استفاده می شوند. نیتریت سدیم توسط چندین واکنش شیمیایی که شامل کاهش نیترات سدیم است، سنتز شده است. تولید صنعتی نیتریت سدیم در درجه اول از طریق جذب اکسیدهای نیتروژن به کربنات سدیم آبی یا هیدروکسید سدیم است. در طول سالها، نیتریت سدیم نگرانیهایی را در مورد ایمنی آن در غذاها ایجاد کرده است، اما همچنان در حال استفاده است و نشانههایی وجود دارد که ممکن است واقعاً سالم باشد. نیتریت سدیم در دهه 1960 تولید شد. در سال 1977، وزارت کشاورزی ایالات متحده ممنوعیت آن را در نظر گرفت، اما حکم نهایی وزارت کشاورزی ایالات متحده در مورد افزودنی در سال 1984 صادر شد و اجازه استفاده از آن را داد. مطالعات در دهه 1990 برخی از اثرات نامطلوب نیتریت سدیم را نشان داد، به عنوان مثال پتانسیل ایجاد سرطان خون در دوران کودکی و سرطان مغز. در اواخر دهه 1990، برنامه ملی مسمومیت (NTP) بررسی نیتریت سدیم را آغاز کرد و پیشنهاد کرد که نیتریت سدیم را به عنوان یک ماده سمی رشدی و تولید مثلی فهرست کند، اما گزارشی در سال 2000 توسط NTP ارائه شد که نیتریت سدیم یک ماده سمی نیست و آن را حذف کرد.
شیمی صنعتی
کاربرد اصلی نیتریت سدیم برای تولید صنعتی ترکیبات ارگانونیتروژن است. این یک معرف برای تبدیل آمین ها به ترکیبات دیازو است که پیش سازهای کلیدی بسیاری از رنگ ها مانند رنگ های دیازو هستند. ترکیبات نیتروزو از نیتریت ها تولید می شوند. اینها در صنعت لاستیک استفاده می شوند.از آن در انواع کاربردهای متالورژی، برای فسفات کردن و دتین کردن استفاده می شوند.
نیتریت سدیم یک بازدارنده موثر خوردگی است و به عنوان یک افزودنی در گریس های صنعتی،به عنوان محلول آبی در سیستم های خنک کننده حلقه بسته و در حالت مذاب به عنوان واسطه انتقال حرارت استفاده می شود.
Sodium nitrite
جهت کسب اطلاع از قیمت نیتریت سدیم با ما در تماس باشید
سفارش آنلاین
تماس با ما
خلاصه ای درباره محصول
نیتریت سدیم به شکل کریستال های پودری سفید یا مایل به سفید است که به تدریج به نیترات سدیم اکسید می شود. رطوبت سنجی است و به راحتی در آب حل می شود (محلول آب را قلیایی می کند). کمی در الکل و اتر محلول است و وقتی توسط اسید تجزیه می شود اکسید نیتریک قهوه ای را تشکیل می دهد.
فرمول شیمیایی: NaNO2
شکل:پودر-بسته بندی :کیسه پلی اتیلن 25 کیلوگرمی، ظرف انعطاف پذیر
کاربرد:
عامل ضد کف برای بوتادین
مواد اولیه دارویی (آمینوپیرین، ضددرد ضد تب سولپیرین)
عامل کف کننده برای پلی وینیل کلراید
عامل عملیات حرارتی
عامل آماده سازی سطح فلز
دیازوتیزاسیون رنگ آزو
تولید اکسید نیتریک
مواد شیمیایی برای لاستیک
بازدارنده خوردگی (مخلوط با بتن و غیره)
Sodium nitrite
کاربردهای صنعتی نیترات سدیم
نیترات سدیم (NaNO3) یک عنصر شناخته شده در ساخت مواد آتشزا و کودهای شیمیایی است. نیترات سدیم که بهعنوان نیترات سودا، نمک شیلی یا نیتر سودا شناخته میشود، یک ترکیب کریستالی بدون بو یا رنگ است. قیمت و قابلیت اطمینان آن،آن را بالاتر از سایر مواد شیمیایی در کلاس خود قرار می دهد.
به عنوان یک ماده منفجره
مواد منفجره و نیترات سدیم با هم سابقه طولانی دارند. نیترات سدیم ارزان، غیر سمی و پایدار است که به آن نسبت به سایر افزودنی های موجود در پودر سیاه مورد استفاده در مواد آتش نشانی و بمب های دودزا برتری می دهد. سرعت سوختن آهسته نیترات سدیم آن را به عنوان یک پیشران موشک جامد ایده آل می کند.
به عنوان کود
به عنوان یک کود، نیترات سدیم به عنوان یک مخزن ذخیره نیتروژن عمل می کند. نیتروژن رشد کلی گیاه را تحریک می کند و برگ ها، ساقه ها و ریشه ها را پر می کند. کمبود نیتروژن رشد گیاه را متوقف می کند در حالی که نیتروژن اضافی می تواند از رشد گل و میوه جلوگیری کند. نیترات سدیم که به عنوان کود استفاده می شود، نیتروژن را به ریشه های گیاه می رساند تا پردازش را در سراسر سیستم عروقی گیاه تحریک کند.
به عنوان یک نگهدارنده
نیترات سدیم به عنوان یک نگهدارنده گوشت فرآوری شده، به ویژه در گوشت های حاوی رنگ قرمز عمل می کند. به عنوان مثال، هات داگ، گوشت های اغذیه فروشی و ژامبون حاوی نیترات سدیم برای جلوگیری از کلونیزاسیون باکتری ها هستند که به سرعت گوشت ها را خراب می کند. صنعت داروسازی همچنین از نیترات سدیم به عنوان نگهدارنده استفاده می کند و گاهی اوقات آن را در قطره های چشمی و در داروها به عنوان ترکیب کنترلی اضافه می کند زیرا حاوی نیتروژن است.
Sodium nitrite
مهار رشد میکروبی
مطالعهای در سال 2018 توسط انجمن تولیدکنندگان گوشت بریتانیا نشان داد که سطوح مجاز قانونی نیتریت هیچ تأثیری بر رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم که باعث بوتولیسم میشود، ندارد، مطابق با نظر کمیته مشورتی بریتانیا در مورد ایمنی میکروبیولوژیکی مواد غذایی که نیتریتها مورد نیاز نیست برای جلوگیری از رشد C. botulinum و افزایش عمر مفید.در برخی کشورها، فرآورده های گوشتی بدون نیتریت تولید می شوند. به عنوان مثال، ژامبون پارما که از سال 1993 بدون نیتریت تولید می شود، در سال 2018 گزارش داد که هیچ موردی از بوتولیسم ایجاد نکرده است.
نیتریت سدیم درجات مختلفی از اثربخشی را برای کنترل رشد سایر میکروارگانیسمهای عامل فساد یا بیماری نشان داده است. اگرچه مکانیسم های مهاری به خوبی شناخته نشده است، اثربخشی آن به عوامل متعددی از جمله سطح نیتریت باقیمانده، pH، غلظت نمک، احیا کننده های موجود و محتوای آهن بستگی دارد. نوع باکتری نیز بر اثربخشی نیتریت سدیم تأثیر می گذارد.
سایر افزودنی های غذایی (مانند لاکتات و سوربات) محافظت مشابهی در برابر باکتری ها ایجاد می کنند، اما رنگ صورتی مورد نظر را ارائه نمی دهند.
آیا می دانستید این ماده پادزهر سیانور است؟
سیانید یکی از مواد شیمیایی خطرناک به حساب می آید که مصرف آن می تواند مسمومیت های جدی ای را پدید آورد و مرگ فرد را در پی داشته باشد. جالب است بدانید NaNO2 پادزهر سیانور می باشد.
پادزهر های سیانید هیدروکسوکوبولامین، سدیم نیتریت و تیوسولفات سدیم می باشند. تیوسولفات سدیم ممکن است در ترکیب با نیتریت سدیم یا هیدروکسوکوبولامین تجویز شود ، یا ممکن است به تنهایی نیز به صورت داخل وریدی مورد استفاده قرار بگیرد. در صورت استفاده از این ماده به صورت وریدی در مدت زمان 12 دقیقه حدود 40 درصد متهموگلوبین آزاد می شود و می تواند سیانید را مهار نماید.